Over Nienke

IMG_1017Welkom bij Clear Mind!

Ik ben Nienke Bouwens, kinder- en tieneryoga docente en daarnaast docente Frans in het middelbaar onderwijs. Dit jaar is alweer het 17e  jaar dat ik in het onderwijs werk. Inmiddels al weer 13 jaar in Oss op het Maaslandcollege. Zelf woon ik in Tilburg.

Het werken met kinderen doet me veel plezier. Naast de lessen Frans geef ik wekelijks ook yogalessen op school, na het afronden van de Kids Yoga docentenopleiding bij Femmy Brug uit Wageningen. Inmiddels heb ik bij haar ook de bijscholing ‘Yoga voor tieners’ gevolgd.

Ik vind het erg fijn om nu ook op een andere manier met kinderen te werken en hen op een andere manier mee te maken en te zien. Het is goed voor kinderen om zich vroeg bewust te worden van zichzelf en ik zie een grote waarde in het leren kennen en omgaan met jezelf naast alle andere dingen die ook op hun pad zijn en komen.

Tijdens de yoga op school is het mooi om te zien hoe fijn het voor kinderen is om even een ‘break’ te hebben tussen de reguliere lessen op school. Ze komen tijdens de yogalessen even wat meer bij zichzelf en kunnen zo meer ontspannen en met een helder hoofd de volgende les weer ingaan. Ook leren ze zich beter te focussen wat ook weer baat heeft bij het schoolwerk.

Vandaar ook mijn interesse in yoga op scholen . Het zou mooi zijn om in de toekomst yoga een vast onderdeel te laten worden van het curriculum, zoals op scholen in bijvoorbeeld Engeland en Amerika al het geval is.

Het is nog niet zolang geleden dat ik ontdekte hoe fijn en goed Yoga voor mijzelf is. Yoga is zo breed en veelomvattend dat ik me er graag verder in wil ontwikkelen. Voor mijzelf en om de mooie aspecten van yoga zo goed mogelijk te kunnen delen met kinderen.

IMG_1301